5 festivaler

'VI SAMLES' I SVENDBORG
- KOM OG VÆR MED!

Vi sætter fokus på, hvordan vi kan fremme demokratiet i samfundet ved at engagere os mere og på nye måder. Folkefestivalen blev afholdt 6. maj i Jægermarken i Svendborg, kl. 11-19, 2023. Se programmet herunder og billder fra dagen. Læs om kampagnen her.

svendborg_poster_visamles
BL_09965-1

En kop kaffe havde vi alle brug for på en vindblæst dag i Svendborg til Folkefestival. Men humøret var tårnhøjt. Her har en kvik dreng fået en 'kaffe-tattovering' i panden.

4_BL_09792-1

Projektchef Teresa Askham fra Aktive Boligområder i Svendborg delte slikkepinde og guld-klistermærker ud til gæsterne i Svendborg. Hun fik delt over 700 ud. 

6_BL_00015

Der var jazz-viser og verdensmusik med Christian Søgaard Trio om eftermiddagen i Svendborg. Trioen optrådte under Corona-nedlukningen flere gange i boligområdet og genhøret med musikanterne vakte begejstring hos de fremmødte. 

BL_09702-1

Peder Most Garden har været Svendborgs bygarde siden 1953. Lørdag 6. maj blev slagtøj, piccolofløjte og messinginstrumenter taget i brug, da 'Vi Samles'-festivalen skulle åbnes i regn og blæst. Garden trak en hale af mennesker fra området direkte ind i tørvejr til kaffe og samtale.

9_BL_00010-1

Banko-vært Martin Bager Wulff havde publikum i sin hule hånd, mens der blev krydset af på bankopladerne. Indslaget samlede folk om eftermiddagen og der var præmier nok til de fleste.

BL_09778

Simona Abdallah er en international kendt kunstner og percussionist og åbnede folkefesten i Svenborg med sit energiske trommespil. Publikum kvitterede med taktfaste klapsalver og sågar en lille dans i teltet. 

Program

PROGRAM
'VI SAMLES' I SVENDBORG

Mød her de frivillige beboerdemokrater fra Jægermarken, Toftemarken/ Klintemarken/ Frilandsvej og afdelingsbestyrelser og foreninger.
Kl. 11.00 Velkommen! Svendborgs borgmester Bo Hansen (S) åbner festen!
Kl. 11.10 Musikalsk show med Simona Abdallah, international kendt kunstner og percussionist med dansk/arabisk baggrund.
Kl. 11.40 - Linedance og senioridræt
Kl 13.20 - Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde om Aktiv Sommer, projektgruppen og om at få unge med.
Kl 13.30 - Fremtidens fællesskaber - workshop
Kl 14.50 - Klub Mand - Om fællesskabet, fællesspisning og om ABIS støtte + tak for de hjælper ved kagebord
Kl 15.00 - Byens længste kagebord
Kl 16.20 - Mentornetværk fra Svendborg - Hør hvorfor Arbenita er mentor
Kl 18.00 - Koncert med popgruppen Danser Med Piger
Ude på pladsen kan du møde: Gratis hoppeborg, prøv vores krolf-bane, gratis kaffe og hjemmebag, sid i en racerbil, mød Ny App-klubben, hils på Svendborgs Natteravne.
I Skovparkens store telt, vil du møde afdelingsbestyrelsen fra Skovparkens. Beboere viser kreative ting, hør om by-udviklingen i det område og hør oplev lokal ukrainer spille musik.
I Fælleshuset: mødrehjælpen: Tag de mindste med i Babycafeen i Fælleshuset og hør mere om fællesspisning for børnefamilier (kl. 11-14)
Torsdagcaféen: Oplev hyggen i fælleshuset med strik og brætspil og en snak om dine drømme for området (fra kl. 14-..)
Besøg Gildesalen, Jægermarken 44, Kælderen. Se de nyrenoverede lokaler og få gratis saftevand.
 

VI SAMLES
ROSKILDE 29. APRIL

roskilde_poster_visamles

Lørdag 29. april samles vi i Roskilde, hvor byens almene boliger byder velkommen til en stor folkefest. Kom og vær med fra kl. 11-19 i Ringparken 44, Roskilde! Se hele programmet for Roskilde her!

VI SAMLES
SVENDBORG 6. MAJ

svendborg_poster_visamles

Lørdag 6. maj samles vi i Svendborg, hvor byens almene boliger byder velkommen til en stor folkefest. Kom og vær med fra kl. 11-19 i Jægermarken, Jægermarken 44, i Svendborg. Se programmet for Svendborg her!

VI SAMLES
AALBORG 13. MAJ

aalborg_poster_visamles-3

Lørdag 13. maj samles vi i Aalborg, hvor byens almene boliger byder velkommen til en stor folkefest. Kom og vær med fra kl. 11-19 på Sallingsundvej 75, Aalborg Øst! Se programmet for Aalborg Øst her!

VI SAMLES
SILKEBORG 3. JUNI

silkeborg_poster_visamles

Lørdag 3. juni samles vi i Silkeborg, hvor byens almene boliger byder velkommen til en stor folkefest. Kom og vær med fra kl. 11-19 på Kejlstrupvej 51, Silkeborg! Se programmet og billeder fra Silkeborg her!

VI SAMLES
VARDE 10. JUNI

varde_poster_visamles

Lørdag 10. juni samles vi i Varde, hvor byens almene boliger byder velkommen til en stor folkefest. Kom og vær med fra kl. 11-19 på Bytoften 2, Varde! Se programmet for Varde her!

DU ER INVITERET - 
KOM SOM DU ER!

Vi-samles_GIF_Test

Skal du være med?

Vi samles for at hylde engagementet, den demokratiske deltagelse og fællesskabet. Der er talks om frivilligt engagement, personlige beretninger fra byen, lokal musik, dans og teater. Du kan også møde din nabo til bankoshowet og ved byens længste kagebord. Vi slutter dagen med koncert med bandet Danser Med Piger.

Gratis koncert med Danser Med Piger - lyden af venskab!

Oplev bandet Danser Med Piger til landets folkefestivaler! Lyden af venskab og musikalsk talent. Et band bestående af fem bedste venner, som elsker at spille musik sammen.

De fem medlemmer, Oskar, Daniel, Andreas, Anders og Victor, mødte hinanden, da de var blot seks år gamle og gik i børnehaveklasse på samme skole.

Du kan opleve dem på alle 5 folkefestivaler, som landets almene boliger inviterer til. Lad os samles og opleve popbraget. Det er helt gratis.


 

danser_med_piger

”Vi kunne sagtens have spillet musik hver for sig, men sammen er det bare meget sjovere.”

naboskab-13naboskab-14naboskab-13naboskab-14naboskab-13naboskab-14naboskab-13naboskab-14

“ET FÆLLESSKAB FOR MIG ER, AT UNGE OG ÆLDRE KAN VÆRE SAMMEN OM ALT MULIGT, BÅDE I OG UDENFOR ENS BOLIGOMRÅDE”

Rasmus
Isbjergparken

Kopi-af-1920×1080-Hjemmeside-1
Folkefestivaler

VI SAMLES
APRIL - JUNI 2023

Over hele landet samles vi til 5 helt unikke folkefestivaler. Se hvilken by vi besøger og få mere information, på listen herunder.
margaret-polinder-6cELQlAcjbI-unsplash-2
marqees-13marqees-12marqees-13marqees-12marqees-13marqees-12marqees-13marqees-12
Læs mere

Hver dag ser vi et stort engagement blandt beboerne i landets almene boligområder. Nogle hjælper med lektier i lektiecafeen eller med at sætte naboens lampe op. Nogle sørger for, at affaldet sorteres korrekt eller varetager beboernes interesser i afdelingsbestyrelsen. Andre igen tager en kop kaffe og en snak på trappen. Læs om kampagnen her!

Om Kampagnen

”Vi samles” fra BL – Danmarks Almene Boliger. Kampagnen sætter fokus på, hvordan engagement i hinanden og lokalområdet styrker hverdagsdemokratiet og fællesskabet, der hvor man bor. Det hylder vi. 

Kontakt

Christina Ove Holm
Kommunikationschef
coh@bl.dk
+45 40926709

Rikke Lønne​
Afdelingschef
ril@bl.dk
+45 33762072

BL-ViSamles-Grafik-10-1

BL - Danmarks Almene Boliger

All rights reserved © 2023