Kampagnen

SÅDAN KAN I SELV SKABE ENGAGEMENT

Vi sætter fokus på, hvordan vi kan fremme demokratiet i samfundet ved at engagere os mere og på nye måder.

På siden her vil vi løbende dele aktiviteter og indsigter omkring engagement. Måske har i selv lyst til at supplere jeres egne aktiviteter med nogle af de indslag, vi har haft med rundt på folkefestivalerne. Hvis i vil være en del af kampagnen, så kan i også hente den grafik, vi bruger til 'Vi Samles'. Den finder du nederst på siden her. Vi opdaterer løbende siden.

VI SAMLES TIL BANKO

Frame-72

Sådan laver du dit eget bankarrangement! 

Banko er nemlig for alle og populært som aldrig før. Reglerne er simple, og det kræver ikke nogen færdigheder eller specialiseret viden at være med. Alle har lige mulighed for at vinde, selvom det ofte ikke handler så meget om præmierne, men om at være sammen. Banko er derfor en god aktivitet til at bringe mennesker sammen og få opbygget relationer på tværs af alder, køn og samfundslag.

Banko et af samlingspunkterne for samvær og hygge i boligområderne under BL’s fem folkefestivaler. Alle er velkomne.

Hvis I ikke får en lokal folkefestival i jeres område, men stadig ønsker at samles og skabe fælles oplevelser i jeres boligområde, kan I lade jer inspirere af drejebogen til banko her.

Hent drejebog til banko her (.pdf). Hent opråberbrikkerne til banko her (.pdf). Hent bankoplader til dit spil her (.pdf).

VI SAMLES TIL KAGEBORD

Frame-122

Sådan laver du dit eget kagebord!

Hvis i vil lave jeres eget kagebord, så kan I lade jer inspirere af drejebogen til et kagebord her. Så kan i let planlægge et kagebord, der samler folk i jeres område til samtaler og fællesskab.

Til BL's folkefestivaler er kagebordet et mødested for samtale, nye bekendtskaber og god hygge. Skal i have snakken til at glide, så kan i lade jer inspirere af den samtale-menu, du kan servere sammen med kagen. 

Du kan hente drejebogen til kagebordet her (.pdf). Og så også hente samtale-menuen her (.pdf). Det hele er lige til at printe. 

LAV DIN EGEN UNDERSØGELSE

fordi_ikoner_7.3-07

Sådan kan du lave din egen undersøgelse

Nogle gange går vi rundt med nogle fælles antagelser og træffer beslutninger og lader dem være afsæt for beslutninger og nye initiativer. Men vores antagelser holder ikke altid stik, og derfor kan det være godt at få dem bekræftet eller afkræftet og måske ovenikøbet lære noget nyt. BL gennemfører i forbindelse med 'Vi samles' en spørgeskemaundersøgelse, der afdækker, hvordan det står til med engagementet i den almene sektor. Undersøgelsen spørger ind til, om og hvordan folk engagerer sig samt i motivation og barrierer for at engagere sig.

I DAB’s afdeling for Aktive Fællesskaber har de god erfaring med at lave dør til dør-undersøgelser for at undersøge mulighederne for at etablere fællesskaber i boligområderne. Hvis I på samme måder ønsker at tage temperaturen på engagementet og potentialet for nye fællesskaber hos jer, kan I lade jer inspirere af deres guide til hvordan det kan gribes an og de spørgsmål, de benytter sig af.  Hent inspiration til undersøgelsen her (.pdf)

naboskab-13naboskab-14naboskab-13naboskab-14naboskab-13naboskab-14naboskab-13naboskab-14

“NÅR MAN INVESTERER I FÆLLESSKABET, SÅ GØR MAN SIT LOKALSAMFUND BEDRE.”

Thomas Kastrup-Larsen
Borgmester, Aalborg

Folkefestivaler

VI SAMLES
APRIL - JUNI 2023

Over hele landet samles vi til fem helt unikke Folkefestivaler. Læs mere om folkefestivalerne her.
roskilde_samles_7-2
marqees-13marqees-12marqees-13marqees-12marqees-13marqees-12marqees-13marqees-12
Læs mere

KONTAKT OG KAMPAGNE KIT

I kender allerbedst selv jeres naboer og beboere, men har i lyst til at bruge grafikken til 'Vi Samles' i jeres egne aktiviteter, så kan i downloade grafikken her. Tag kontakt til os, hvis i mangler materiale, så vil vi gerne hjælpe.

Kontakt
Kampagne kit
kristoffer-friis-s-rensen_1-1-1

Kristoffer Friis Sørensen​

Konsulent

ksf@bl.dk
+45 3376 2067

'Vi Samles'-ikonpakke (.zip)

'Vi Samles'-logo hvid

'Vi Samles'-logo sort

Folkefestival Plakat - Silkeborg

Folkefestival Plakat - Aalborg

Folkefestival Plakat - Varde

Folkefestival Plakat - Roskilde

Folkefestival Plakat - Svendborg

MATERIALE

'Vi Samles'-ikonpakke (.zip)

'Vi Samles'-logo hvid

'Vi Samles'-logo sort

Folkefestival Plakat - Silkeborg

Folkefestival Plakat - Aalborg

Folkefestival Plakat - Varde

Folkefestival Plakat - Roskilde

Folkefestival Plakat - Svendborg

Om Kampagnen

”Vi samles” fra BL – Danmarks Almene Boliger. Kampagnen sætter fokus på, hvordan engagement i hinanden og lokalområdet styrker hverdagsdemokratiet og fællesskabet, der hvor man bor. Det hylder vi. 

Kontakt

Christina Ove Holm
Kommunikationschef
coh@bl.dk
+45 40926709

Rikke Lønne​
Afdelingschef
ril@bl.dk
+45 33762072

BL-ViSamles-Grafik-10-1

BL - Danmarks Almene Boliger

All rights reserved © 2023